Életmód

Ötször biztonságosabb a felfújódó biztonsági öv

Keresztezték a biztonsági övet és a légzsákot a hátsó ülésen utazók épsége érdekében.
Kép:dailymail.co.uk
Kép: dailymail.co.uk

A Ford autómárka szerdai németországi sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy jövő év közepétől egyes modelljein rendelhető extraként bevezetik a minden eddiginél biztonságosabb, felfújódó biztonsági övet.

Az öv a légzsákokhoz hasonlóan 40 milliszekundum alatt képes felfújódni. Egy esetleges baleset esetén ötször hatékonyabban véd meg a sérülésektől, csonttörésektől, mint a hagyományos biztonsági övek.

A márka biztonsági övekért felelős mérnöke, Joerg Doering elmondta, hogy a felfújódó övet direkt a hátsó ülésen utazók számára fejlesztették ki és a gyerekülésekkel is kompatibilis. 

Pausz Ferenc közlekedésbiztonsági szakértő a Nők Lapja Café  kérdésére elmondta, hogy a hátsó ülésen utazók biztonságát valóban növelheti egy ilyen biztonsági öv. Ugyanakkor szerinte ez inkább köztes megoldás, aminél jobb lenne egy, az első ülés háttámlájába épített légzsák, ami oly módon védené a hátul utazókat, ahogyan az első ülésen ülőket a műszerfalba épített zsákok. Az első ülésre viszont a szakember szerint a felfújódó öv nem való, ugyanis a légzsákkal együtt egy ütközés esetén már túlságosan beszorítaná az utast.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top