Életmód

Most meg a lélekspinning a legújabb fitnesztrend

Olyan, mintha egyszerre járnál edzeni és pszichológushoz.

Lélekspinning az új fitnesztrendA tengerentúlon már kimondottan divatos, Európában viszont még csak ezután terjedhet el a SoulCycling, azaz a lélekspinning.

Az edzésforma alapja a spinning, vagyis az edzőtermi kerékpározás, azonban ebben a változatban félhomályban, gyertyafénynél zajlik, és az edző különféle motiváló, spirituális üzeneteket – például: „Engedd el a démonaidat!” – ismételget közben. 

A SoulCycling kitalálói Julie Rice és Elizabeth Cutler amerikai edzők, akik a lélek és a test számára is felszabadító tevékenységként írták le a mozgásformát. „Azzal, hogy félhomályban, gyertyafénynél biciklizünk, a SoulCycling lényegében kardioszentélyként működik, ahol a résztvevők a fejüket is kitisztíthatják.” A két edző az amerikai sikereken felbuzdulva most kontinensünkön is igyekszik meghonosítani az új fitnesztrendet: elsőként Nagy-Britanniában próbálkoznak, és ha ott bejön, további országok következnek. Előbb-utóbb talán Magyarország is sorra kerül.

„Olyan, mintha spinningre és terápiára járnál egyszerre. Inspirál és erősít – áradozott a lélekspinningről Nicole Scherzinger amerikai énekesnő. – Amellett, hogy fizikailag feszegeted a határaidat, szellemileg és lelkileg is felengedsz.”

Rajta kívül más hírességek is rákattantak már a fitnesztrendre, így például Katie Holmes vagy Lady Gaga. Utóbbi állítólag a szülinapi buliját is egy privát SoulCycling-órával indította.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top