Életmód

Hogyan altassuk a babát?

A két leggyakoribb altatási módszert öt éven át tesztelték ausztrál kutatók.

Az egyik lényege, hogy a szülő egyre hosszabb ideig hagyja sírni gyermekét, így megtanítja neki, hogyan tudja saját magát megnyugtatni, a másik módszer során pedig a szülő a gyermeke mellett ül, amíg az álomba nem merül, majd szép lassan elhagyja a szobát.
Amint arról Anna Price, a parkville-i Royal Gyermekkórház Murdoch Kutató Intézetének munkatársa a Pediatrics című lapban beszámolt, a fenti megfigyelések segíthetnek a szülőknek abban, hogy nyugodt lelkiismerettel válasszák ki a számukra legmegfelelőbb altatási módszert, mert bármelyik mellett is döntenek, annak hosszú távon sem pozitív, sem negatív hatása nem lesz sem a gyerekre, sem a szülőre nézve.
A szülők nagyjából 45 százaléka számol be arról, hogy gyermeke életének második fél évében alvásproblémák jelentkeznek, melyek gyakran a szülők depressziójához vezethetnek. Price és csapata 225 gyermeket követett nyomon hét hónapostól hatéves korig, és a vizsgálat végén semmiféle különbséget nem tapasztaltak sem a gyerekek érzelmi életében vagy magatartásában, sem a szülő-gyerek kapcsolat minőségében, sem a szülők depressziójának és szorongásának mértékében. Ez azt jelenti, teljesen mindegy volt, ki hogyan altatta gyermekét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top