Életmód

Így kerüld el a hízást az ünnepek alatt: 5 tuti tipp

Karácsonykor könnyű elveszni a finom falatokban, de ha pár dologra odafigyelünk, nem kell fogyókúrával kezdeni az új évet.

Így kerüld el a hízást az ünnepek alatt: 5 tuti tippMég itt sincs a karácsony, de mióta megjött a Mikulás, egyre több az alkalom arra, hogy bekapjunk valami finomat. Ráadásul ha már nem vagyunk huszonévesek, nem feltétlenül ugrik le később magától az a pár kiló, amit decemberben szedünk fel. A Huffington Post öt fogyókúrázóknak szóló könyvből szedte össze a leghasznosabb tanácsokat az ünnepi időszakra, hogy ne kezdjük plusz 2-4 kilóval a jövő évet.

1. Ismerkedés: Elterelhetjük a figyelmünket a finom falatokról, ha előre elhatározzuk, hogy az összejövetelen minden résztvevőtől megtudunk öt új dolgot. Így nemcsak a súlyunkat őrizzük meg, de érdekes beszélgetésekbe bonyolódhatunk, és közelebb kerülhetünk másokhoz.

2. Fokozatosság: Ne éhesen érkezzünk a vendégségbe, bármilyen nagyon sokat is utaztunk esetleg odáig, különben könnyen túlesszük magunkat. Koncentráljunk azokra az ételekre, amiket nagyon szeretünk, és fogyasszuk őket lassan, minden falatot kiélvezve. Ha van időnk elkészíteni, akkor vihetünk is magunkkal kalóriaszegényebb édességet, hogy körbekínáljuk. 

3. Ne maradjon üresen a kezed! Az ünnepi összejöveteleken, pláne szilveszterkor, általában előkerül az alkohol is, ami szintén rengeteg kalóriát tartalmaz. Megvonni magunktól természetesen nem kell, de nem árt, ha előre elhatározzuk, mennyit szeretnénk inni, és ha elértük a limitet, akkor átválthatunk ásványvízre vagy teára. Fontos, hogy valamilyen ital azért legyen a kezünkben, különben úgysem ússzuk meg, hogy valamelyik koccintásnál ne töltsenek nekünk valamit.

4. Mit enne a vékony barátnőm? Egy írónő 160 olyan fogyókúrázóval készített interjút, akik nemcsak lefogytak, de meg is tartották a súlyukat. Az egyikük a következő gondolatkísérlettel kerülte el, hogy túlegye magát a családi összejöveteleken: „Azokra a barátnőimre gondolok, akik nagyon odafigyelnek a súlyukra, és elképzelem, hogy ők mit ennének meg abból, ami az asztalra kerül.”

5. Csak az ünnepek kedvéért? Gyakran esünk abba a hibába, hogy a kivételes alkalmakkor teljesen elengedjük magunkat, és addig eszünk, amíg feszülni nem kezd rajtunk a nadrág vagy szoknya. Ezek a kivételes alkalmak viszont annyira nem is ritkák, év közben is sorra jönnek a születésnapok, névnapok, céges összejövetelek, és ha mindig a lovak közé dobjuk a gyeplőt, akkor könnyen felszaladhat az a pár kiló plusz. Ilyenkor inkább gondoljunk arra, hogy sokkal fontosabb, hogy az év minden napján jól érezzük magunkat a bőrünkben, mint hogy néha-néha válogatás nélkül falatozhassunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top