Életmód

Itt az év 10 legkeresettebb diétája

Rengetegen irigyelték meg a Victoria's Secret modelljeinek alakját, de Beyoncé formás testével is sokan elégedettek lennének.
Beyoncé kosármeccset néz
Beyoncé kosármeccset néz

Év végén nemcsak a Mikulás vezet listákat a rossz és jó gyerekekről, ilyenkor a Google is rendszeresen közreadja, mi érdekelte az adott évben a legjobban a világ internetezőit. Így készült egy lista arról is, melyik diétás módszerekre kerestek rá legtöbben 2012-ben.

1. Phelps-diéta: A lista első helyezett diétája az idei olimpia amerikai sztárúszója, Michael Phelps nevéhez fűződik. A sportoló egy interjúban elárulta, hogy amikor keményen edz, napi 12 ezer kalóriát fogyaszt el. Mivel az ehhez passzoló fizikai kiképzést valószínűleg egyetlen átlagember sem csinálná végig, reméljük, senki nem próbált meg így formába kerülni.

2. Beyoncé-diéta: A legtöbben Beyoncé nőies formáit irigyelték meg idén, bár az énekesnő még a Dreamgirls idején egy elég sokat szidott módszerrel fogyott, ami Master Cleanse néven híresült el. Ez egy léböjt, ami szerint kizárólag vízből, citromléből, juharszirupból és Cayenne-borsból álló kalóriadús italt lehet fogyasztani. Azóta az énekesnő jó útra tért, és egy interjúban elmondta, hogy nem a módszer a lényeg, hanem az akaraterő és a kitartás.

3. Málnaketon: Viszonylag új őrület a málnaketon-tabletta, ami az ígéretek szerint segít elégetni a zsírt. Nálunk is kapható a csodaszernek titulált étrendkiegészítő, és bár ártani nem árt, tudományos kísérletekkel még nem bizonyították egyértelműen, hogy használ is.

4. P.I.N.K.-módszer: Ezt a fogyókúrás programot kifejezetten nők számára fejlesztették ki, de az amerikai Táplálkozási és Dietetikai Akadémiát nem győzték meg vele. A módszer nagyon helyesen buzdít mozgásra és tápanyagban gazdag ételek fogyasztására, de az már kérdéses, hogy valóban növeli-e a libidót és kisimítja-e a bőrt, ahogy azt ígéri.

5. A Victoria’s Secret modelljének módszere: Adriana Limával, a vékony, mégsem deszka modellel is sokan cserélnének, de ez biztos nem fog sikerülni, ha a Victoria Secret éves nagy divatbemutatója előtti diétáját követjük. Ez ugyanis röviden abból áll, hogy kilenc napig csak folyadékot iszik.

Adriana Lima a Victoria's Secret idei divatbemutatóján
Adriana Lima a Victoria’s Secret
idei divatbemutatóján

6. Miranda Kerr-diéta: A szupermodell példáját már érdemes követni, mivel koplalás helyett ahhoz tartja magát, hogy 80 százalékban egészséges és kalóriaszegény ételeket fogyaszt, és emellett hagy kis helyet a gondtalan falatozásnak. Emellett citrommal ízesített, meleg lúgosított vizet iszik minden nap.

7. Carmen Electra csodabogyója: A Baywatchban is szereplő Playboy-modell az NV diétás tablettára esküszik. Ezzel itthon még nem találkoztunk, de úgyis túl jól hangzik ahhoz, hogy igaz legyen. Állítólag zsírt éget, formába hozza a testet és megszépíti a bőrt, a körmöket és a hajat.

8. Csöves fogyókúra: Ez az új módszer csak arra jó, hogy borzongjunk egyet rajta. Egy kaliforniai klinikán fogyasztják vele a betegeket úgy, hogy csak csövön keresztül juthatnak táplálékhoz, mint a súlyos betegek a kórházakban.

9. Gyümölcslé-kúra: Ebből többféle is létezik, az egyiknek Salma Hayek a nagy szószólója. A lényege mindegyiknek az, hogy 3–14 napos gyümölcsléivással próbálják leolvasztani a lerakódott zsírt. A tudomány mai állása szerint viszont nincsen hosszú távú pozitív hatása.

10. Marissa Miller diétája: A Victoria’s Secret egy másik modellje is felkerült a listára. Az ő titka az, hogy a hűtőjében előre lefőzve áll a barna rizs és az amarántmag, és ha megéhezik, akkor csak ízesíti egy kis olívaolajjal, citrommal, sóval, borssal és zöldséggel.

 A baj csak az, hogy egy csokifüggő hiába diétázik. Vagy mégsem? A Válaszkereső.hu tanúsága szerint erre a problémára is van megoldás. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top