Életmód

5 tipp, hogy könnyebben ébredj

Lámpa az arcba, elérhetetlen ébresztőóra, kis apró célok – néhány tipp, hogy egyszerűbben induljon a reggeled.

1. Találj apró célokat!

Nehéz felkelni reggel? Nem vagy egyedül, ha ez megnyugtat, de talán ha kitűzöl valami apró célt reggelre, könnyebben megy majd. Például szeretnél együtt reggelizni a családoddal, vagy még munka előtt tornáznál egy rövidet, talán könnyebben kipattansz az ágyból, hiszen lesz célod. Persze mondjuk, egy nyugodt félóra a fürdőszobában is motiváló lehet…

2. Távol a képernyőktől!

Ahhoz, hogy könnyen ébredj, bizony jól ki kell aludnod magad. Abban viszont az segíthet, ha távol tartod magad a képernyőktől éjszakára. Vagyis ha a tévé előtt vagy a laptopod előtt szoktál elaludni, felejtsd el. Kapcsolj ki mindent, hogy valóban mély álomba szenderülhess!

Így könnyű!
Így könnyű!

3. Fény, fény, fény

A fény jelzi a szervezetednek, hogy nappal van, és ideje felkelni. Van ennél tudományosabb magyarázat is, de ebbe most nem mennénk bele. Szóval ébredés után húzd el a függönyt, húzd fel a redőnyt, és lógasd a fejed a napfényre. Amikor meg nincs napfény, megteszi a mesterséges fény is. Asztali lámpát az arcba, és tuti felébredsz.

4. Ne adj teret a szundinak!

Olyan csábító az a pár perccel több alvás, amihez az oly népszerű szundi gomb hozzájuttat bennünket… Szándékosan nehezítsük meg a dolgunkat, és legyen ébresztőóra vagy telefon, tegyük olyan messze, hogy ne érjük el egy kéznyújtással. Elég szadista a módszer, de ha nem akarod tovább hallgatni az ébresztőórád visító hangját, ki kell szállnod az ágyból.

5. Ismerd meg a belső órád!

Későn fekszel le, reggel meg nem győződ csapkodni az órát. Valószínű, hogy a szervezeted melatonintermelése nincs egyensúlyban a teáltalad diktált alvás-felkelés ciklusoddal. A melatonin segíti a szervezetedben az alvási és az ébrenlét ciklusaidat. Szóval kísérletezd ki, hátha működik, hogy korábban lefekszel, majd könnyebben ébredsz. Tudjuk, könnyű mondani, de egy próbát megér…

További tippek a szép bőrért:

Mitől alakulhat ki az ekcéma és mit lehetne ellene tenni?
Mit lehet tenni a fénylő homlok ellen?
Nemcsak szépségápolási, de bármilyen témában tehetsz fel kérdést a Válaszkeresőn, ahol rögtön segítséget kaphatsz!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top