Életmód

A nők sem tudnak több dologra figyelni?

Nemcsak a férfiak, de a nők sem tudnak egyszerre több dologra figyelni – állítja egy új kutatás.

Csak az olyan esetekben vagyunk képesek több dolgot egyszerre végezni, ha rutinszerű, jól begyakorolt cselekvésről van szó, mint például autóvezetés közben beszélgetni vagy rádiót hallgatni. Azonban ha egy komoly, gondolkodást igénylő kérdésre keressük a választ, az emberi agy nem tud hatékonyan dolgozni, így a legjobb, ha megállunk, amíg megtaláljuk a választ, mondta Nick Chater, a Warwick Üzleti Főiskola professzora.
A legújabb kutatás azt igazolja, hogy a korábbi feltételezés csak mítosz, miszerint a nők általában jobbak a többféle feladatok párhuzamos elvégzésében. A kutatók megállapítása szerint mindkét nem képviselői egyaránt gyengén teljesítenek a párhuzamos feladatvégzésben. „Amikor valami igazán komplex dolgon gondolkodunk, vagy mélyre kell ásnunk a memóriánkban, akkor minden más cselekvést ajánlatos abbahagynunk. A mentális és fizikai energiánk sokkal szorosabb összeköttetésben áll egymással, mint gondolnánk” – jegyezte meg Chater professzor.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top