Az említett növényekre azonban érdemes lenne rákapni: amennyire csúnyácskák, annyira értékes élelmek, gazdag forrásai az olyan jótékony összetevőknek, mint a vas, a jód, a magnézium vagy a kálium. Hogy meghozzuk a kedvet hozzájuk, mutatunk pár szép fotót:
galéria
Megnézem
Összes kép (4)
Nem szép, de finom
A tengeri moszat (hínár) az egyik legellenszenvesebb, de legegészségesebb növény, elsősorban vasban, jódban és kalciumban gazdag, ráadásul a ma fellelhető hínáros recepteknek hála, a taszító külsőtől is könnyen el lehet vonatkoztatni. Ropogós melegszendvics, leves formájában szeretik a legjobban a fogyókúrához is tökéletes növényt.
Fotó megosztása:
A spirulina egy tápanyagokban rendkívül gazdag algafajta: kiemelkedő a fehérjetartalma, így fontos alapvető aminosavakhoz juttatja a szervezetet, emellett igen jelentős a B-, C- és D-vitamin-, valamint magnéziumtartalma is. Gazdag ásványi anyagokban, továbbá nagy mennyiségben tartalmaz enzimeket és klorofillt is.
Fotó megosztása:
A csalánról régóta tudjuk, hogy jótékony hatású a szervezetünkre: erős gyulladáscsökkentő, és tele van kalciummal, B-vitaminnal, vassal és káliummal. A csalántea például tökéletes kalciumforrás azoknak, akik tejtermékekkel nem tudják fedezni a szükséges napi mennyiséget. Persze nemcsak tea formájában fogyasztható, a csalánrecepteknek se szeri, se száma - létezik csalánravioli, csalánkrémleves, csalánfőzelék vagy csalánturmix is.
Fotó megosztása:
A savanyú káposzta egyik létfontosságú összetevője az úgynevezett indol-3-karbinol, ami hozzájárul a nemi hormonok egyensúlyához: pozitívan befolyásolja az ösztrogének és a tesztoszteron metabolizmusát, a sejtek egészséges fejlődését a szervezetben. A savanyú káposzta gazdag C- és K-vitaminban, de a benne található laktobacilusok az emésztőrendszer egészségét is segítik.
Fotó megosztása: