Életmód

Hétköznapi kényeztetés

Félhomály, gyertyafény, halk zene, egy pohár ital. Aromaolaj illata a levegőben, kellemes meleg. Kikapcsolódás, stresszoldás... Ugye neked sem feltétlenül ez ugrik be elsőre a fürdőszobáról?

Pedig ahogy otthonunk többi helyiségére, úgy a fürdőszobára is igaz, hogy nemcsak az elsődleges funkciójára használhatjuk, ami jelen esetben a tisztálkodás. Amikor éppen nem a higiénia és szépségápolás rutinjával foglalatoskodunk, a fürdőszoba saját kényeztető wellness-sarkunkká válhat. Különböző apropóból, különböző módokon oldhatjuk a stresszt anélkül, hogy drága pénzt fizetnénk érte, és több időt áldoznánk rá.

Hétköznapi kényeztetés

Hogyan? Ezt mindenkinek a fantáziája határozza meg, de nem muszáj rögtön Kleopátrát utánozni. Népszerűek az illóolajos, fürdőkristályos, fürdőiszapos, gyógynövényes fürdők. Az izgalmas könyvek, könnyed magazinok. Zenehallgatás telefonról, mp3-játszóról. Vagy a teljes csend. Megnyugtató gyertyafény. Párát kedvelő növények, ha nagyobb a tér. Dekoráció, például a tükörre ragasztott, mintás matricák. Különleges fürdőlepedők, köntösök. Különleges tusfürdők, pakolások.

Mikor? Ezt is csak mi tudhatjuk. Amikor úgy érezzük, pont elegünk van a világból, de megelőznénk a stresszevést vagy azt, hogy mások lássák kárát a hangulatunknak. Intenzív sportolás után, lazításképpen. Ha át akarjuk gondolni a dolgokat. Ha éppen semmire sem akarunk gondolni. Stresszalapú fejfájásnál, ha nem akarunk gyógyszert bevenni. Vagy egyszerűen akkor, amikor valóban egyedül szeretnénk lenni egy kis időre.

Mire ügyeljünk? Kikapcsolódásnál is a legfontosabb a testi épségünk, egészségünk! Gyertyafényes félhomályban megnőhet az elcsúszások, fürdőszobai balesetek kockázata. A fürdővizünk ne legyen túl forró, a szívre, keringésre megterhelő hatású, válasszunk enyhén, kellemesen meleg hőfokot, és ha kihűl, engedjünk hozzá időnként újabb vizet. Ügyeljünk rá, hogy ne aludjunk el a kádban. Ne merüljünk túl mélyen a vízbe. Semmilyen szórakoztatóelektronikai eszközt ne használjunk, ha azt a konnektorba kell csatlakoztatni!

Az otthoni wellness persze nemcsak a fürdőszobára korlátozódik, de önmagunk kényeztetéséhez tökéletes terep a szépségápolás és higiénia birodalma. Akár minden este!

A fürdőszobai kényeztető tippek közé tartozhat egy különlegesen puha, kellemesen egzotikus illatú toalettpapír is. Próbáld ki családoddal együtt például a Zewa Deluxe Jojoba perfume limitált kiadású újdonságát, vagy nyerd meg néhány kvízkérdéssel a Zewa oldalán!

További információk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top