Életmód

Szeles, esős idő vár ránk

A héten többször is megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a szél, többfelé várható zápor, zivatar. Közben melegszik az idő, a hét második felében ismét 30 fok körül alakulhatnak a maximumok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Hétfőn nyugaton és a középső országrészben változóan felhős idő lesz több-kevesebb napsütéssel, legfeljebb néhol lehet kisebb zápor. Keleten-északkeleten viszont többnyire erősen felhős lesz az ég, többfelé valószínű eső, zápor. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 Celsius-fok között alakul.

Szeles, esős idő vár ránk

Kedden nyugaton kevesebb, keleten több felhő várható, ott eső, zápor is kialakulhat. A legmagasabb hőmérséklet 15 és 21 fok között várható. Szerdán nyugaton időnként, keleten még többször megnövekszik a gomolyfelhőzet, ott záporok is előfordulhatnak. Az éjszakai órákban 6-11 fok várható, napközben 19-24 fokig melegszik a levegő.

Jelenleg egy lelassult hidegfront halad kelet felé, de már csak a Dunától keletre élők körében fejti ki hatását. Elsősorban ezeken a területeken lehet arra számítani, hogy felerősödnek a kopásos eredetű ízületi fájdalmak. Érdemes természetes gyógymódként a káposztapakolást vagy csalánteás borogatást alkalmazni a fájó területre – tanácsolja a Meteoklinika meteogyógyásza. A szakember felhívja a figyelmet továbbá arra is, hogy erősödik az ingerültség, nyugtalanság érzése a hidegfrontra érzékenyek körében. Különösképpen jelentkezhetnek ezek a tünetek kisgyermekek, kisbabák esetében. Legyünk velük türelmesebbek, érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni a figyelmet lekötő játékokra. Az étkezéseket almahéjból főzött teával érdemes színesíteni, melynek kellemes íze mellett természetes nyugtató hatása is van.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top