Életmód

Magányosan a fogyókúra is nehezebb

Ötször annyit fogynak a csoportosan, mint a magányosan fogyókúrázók – állítják a legújabb kutatási eredmények.

A houstoni Baylor Egyetem Orvostudományi Karának kutatói dr. Craig Johnston vezetésével összehasonlították a csoportos fogyókúrázók és az egyéni fogyókúrázók eredményeit, és kimutatták, hogy három és hat hónap elteltével a csoportban diétázók sokkal többet adtak le testsúlyukból, mint azok, akik egyedül próbáltak lefogyni.
Három hónap elteltével az átlagos testsúlycsökkenés a csoportban 4 kilogramm, az önálló csoportban 0,8 kilogramm volt. Hat hónap múlva a különbség még feltűnőbb lett: a másokkal együtt életmódot váltók átlagosan 4,5 kilogrammot, az egyedül fogyókúrázók pedig átlagosan csak 0,6 kilogrammot adtak le. „A fogyás mértékének különbsége a két csoport között jelentős volt – mondta Johnston. – Míg a csoport tagjai hat hónap alatt jelentős testsúlycsökkenést értek el, az önállóan fogyókúrázók újra elkezdtek hízni.” A társakkal fogyózók ráadásul sokkal több embernek sikerült klinikailag jelentős testsúlycsökkenést produkálniuk, ami bizonyíthatóan csökkenti a kettes típusú diabétesz és a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top