Életmód

Embereket mentettek az éjjeli viharban

Hatalmas vihar csapott le az országra pénteken éjszaka. Több helyen adtak ki másodfokú riasztást. A Balatonnál három embert ki kellett menteni. Összefoglaló.

Embereket mentettek az éjjeli viharbanA vihar miatt felborult egy vitorlás a Balatonon, a hajóról három férfit mentettek ki a vízi mentők.
A bajba került vitorlást és utasait egy másik hajóról vették észre, de a viharos időjárás miatt ők nem tudtak rajtuk segíteni, ezért riasztották a vízi mentőket.  A három fiatalember Keszthelyről tartott Balatonföldvárra. A szombaton rajtoló Pünkösd Regattán szerettek volna elindulni – mondta a szóvivő.

Pénteken éjszaka a heves zivatarok és felhőszakadások miatt az ország tíz megyéjének több térségére narancssárga, vagyis másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. A riasztásban érintett megyék: Baranya, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna és Veszprém. De az ország jelentős részén, például Budapesten és környékén is elsőfokú riasztás volt érvényben.

A fővárosban heves zivatarral, erős széllökésekkel és villámlással érkezett a vihar, majd amilyen gyorsan érkezett, olyan gyorsan távozott is.

Az idokep.hu előrejelzése szerint szombaton ismét napos idő lesz a jellemző, csupán északkeleten, északon alakulhat ki reggel még zápor, esetleg gyenge zivatar. Az élénk délnyugati szél a Dunántúlon helyenként megerősödik, és a hőmérséklet 20 és 25 °C közé emelkedik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top