Életmód

Most egy sokadik táska, vagy később egy első tengerparti nyaralás?

Tegyünk félre rendszeresen, így megvalósíthatjuk régi vágyainkat!

Egy kis odafigyeléssel könnyedén elérhetjük, hogy több maradjon a pénztárcánkban, az így megtakarított pénzzel pedig közelebb kerülhetünk álmainkhoz. Első lépésként minden egyes kiadásnál mérlegeljük, hogy valóban szükségünk van-e arra, ami a kosarunkba került. Elsőre talán nehéz lesz, de idővel már könnyű szívvel le tudunk majd mondani, a jobban belegondolva felesleges vásárlásokról. Csak annyi kell, hogy emlékeztessük magunkat arra, hogy hosszabb-rövidebb idő múlva a félretett pénzt kellemesebb vagy éppen szükségesebb dolgokra költhetjük.

Most egy sokadik táska, vagy később egy első tengerparti nyaralás?

 

Döntenünk kell, mit szeretnénk jobban: egy újabb táskát a hozzá illő cipővel és övvel, vagy mégis inkább egy külföldi nyaralás az álmunk?

Mindegy, hogy gyorsabb számítógépre, profi konyhagépre, fürge robogóra vagy éppen télen-nyáron biztonságos autóra vágyunk, ha sikerül előre gondolkodnunk, máris elérhetőbb közelségbe kerülünk kitűzött céljainkhoz. Persze az sem baj, ha előbb kezdünk el spórolni, és csak közben találjuk ki, igazából mire is van szükségünk, vagy mire is vágyunk igazán.

Na, de hogyan kezdjünk bele a megtakarításba?

Ne becsüljük alá a havonta megspórolható összegek mértékét, hiszen már akár havi 5000 forinttal érdemes az FHB Bankhoz fordulni, hogy a rendelkezésre álló megtakarítási lehetőségekkel kamatoztassuk a pénzünket. Az FHB Takarékszámlára havonta befizetett összeg szépen növekedhet: ha nem bírunk a kíváncsiságunkkal, az online kalkulátorral azt is egyszerű kiszámolnunk, hogy mennyivel többet takaríthatunk meg a bankban. A havi összeg növelésével pedig akár magasabb hozamot is elérhetünk az FHB Alapozó Program befektetési jegyeivel. És még akkor sincs baj, ha valamelyik hónapban mégsem sikerül az adott összeget félretenni, vagy ha a tervezettnél korábban kell hozzányúlnunk a megtakarításhoz, mert az FHB Megtakarítási Programja rugalmasan igazodik a lehetőségeinkhez és igényeinkhez. 

Itt az ideje belekezdeni az FHB Megtakarítási Programjába!

 

 

 

A tájékoztatás nem teljes körű, a részletesebb információk elérhetőek a bankfiókokban, illetve a www.fhb.hu honlapon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top