Életmód

Csak péntekig tart a nagy hőség

Ilyenkor kellene a Balaton partján hűsölni; csütörtökig csak kis zivatarok adnak enyhülést. A hétvége előtt hidegfront érkezik, de úgy tűnik, nem rondít bele a hétvégi strandidőbe.

Jól járt, aki most vett ki szabadságot: a hét közepén marad a napos, nyári idő, kedden délkeleten, szerdán az Északi-középhegység térségében alakulhat még ki zápor, zivatar; másutt csak kisebb gomolyfelhők zavarhatják a napsütést – áll az Időkép előrejelzésében. Az enyhe, 17-18 fokos hajnalokat követően délutánra a legtöbb helyen 30 fok fölé melegszik a levegő.

Csütörtökön aztán egy hidegfront közelíti meg térségünket, ennek hatására várhatóan megélénkül, a Dunántúlon néhol megerősödik a szél, és záporok, zivatarok is kialakulhatnak.

Csak péntekig tart a nagy hőség

Néhány fokkal emiatt a hét második felére visszaesnek a hőmérsékletek, de nem kell különösebb lehűléstől tartanunk: a csúcshőmérsékletek pénteken 24-28 fok körül várhatóak. A hétvégén mérsékelten meleg időben lesz részünk, sok napsütésre és kellemes, csapadékmentes strandidőre számíthatunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top