Életmód

A monoï olaj az új divat!

Polinéziában már évezredek óta használják.

A kókuszolajat minimum hallomásból szinte mindenki ismeri, viszont „rokona”, a monoï olaj a többség számára ismeretlen. Legalábbis egyelőre. A Polinéziában nagyjából 2000 éve használatos természetes szépítőszer ugyanis Európában, illetve az Egyesült Államokban csak az utóbbi időben kezd bekerülni a köztudatba.

Képek: Wikipedia
Képek: Wikipedia

A monoï olaj készítésekor a tahiti gardénia – vagy tiarévirág – szirmait áztatják kókuszolajba. Az így keletkezett olaj védelmet nyújt a bőrnek és a hajnak a napsugárzás káros hatásai ellen, de a leégés kínjait is enyhíti, hidratálja a bőrt, regenerálja a hajat és visszaadja a fényét, masszázsolajként fájdalomcsillapító és lazító hatású, párologtatva vagy a fürdővízbe csepegtetve pedig segíti a relaxációt. Növényi eredetű gyulladáscsökkentőként semlegesíti a szabad gyököket és bizonyos bőrbetegségek, például atópiás ekcéma ellen is beválik.

A monoï olajhoz itthon főleg bioboltokban lehet hozzájutni, akár már 500-600 forinttól, tehát egy próbát mindenképp megér.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top