Életmód

Hatástalan a gombadiéta

Felesleges csodát várni a trendi fogyókúrás módszertől.

Hatástalan a gombadiétaA gombadiéta nem kevesebbet ígér, mint hogy 14 nap alatt, az ebéd vagy a vacsora gombás ételre cserélésével a legmakacsabb területekről, így a hasról, a felkarról, a combokról és a fenékről tűnnek el zsírpárnáink, úgy, hogy közben a melleink nem lesznek kisebbek. Állítólag több híresség, így például Kelly Osbourne és Katy Perry is gombadiétával hozta formába magát.

Bármennyire kecsegtetően hangzik is azonban a módszer, a szakértők szerint hatástalan. „Nincs bizonyíték arra, hogy a diéta segítene az adott testtájakon való fogyásban” – szögezte le Katherine Tallmadge brit dietetikus.

„Tagadhatatlan, hogy a gomba egészséges táplálék, az egyik legnagyobb erénye, hogy szuperalacsony a glikémiás indexe. Emellett az is tény, hogy a kalóriatartalma is alacsony, ezáltal segítheti a fogyást – mondta Lucy Wyndham-Reed finesz- és táplálkozási szakértő. – Az azonban nem igaz, hogy a gomba csökkentené a testzsírt mindenütt, kivéve a melleket. Azt tanácsolom a nőknek, hogy ne várjanak csodát a diétától. Érdemes megjegyezni, hogy ami túl jónak tűnik, az valójában nem jó. Valójában az egészséges, kiegyensúlyozott, tiszta, természetes táplálkozás és a rendszeres testmozgás segít hozzá a fogyáshoz.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top