Életmód

Olvass bele a Nők Lapja Psziché legfrissebb számába!

Mit kezdjünk a családi titkokkal? Miként járul hozzá a nevetés a boldog élethez? Hogyan fejlesszük gyermekünk kreativitását? Kiderül a Psziché legfrissebb számából.

Családi titkok: hazugság vagy elhallgatás?
Egy apró kis botlás esetén is elgondolkodunk, elmondjuk-e szeretteinknek, mi történt, ha azzal megbántjuk őket. De mi van, ha azt hallgatjuk el, hogy a mostohatestvérünk valójában a lányunk? A családállítás különleges nézőpontból közelít ilyenkor: megvizsgálja, hogy a „túlélést”, vagyis a családi rendszer védelmét szolgálta-e a titok. FÉDERER ÁGNES családállító tanácsadó írása

Olvass bele a Nők Lapja Psziché legfrissebb számába!Két pár gumicsizma eladó!
Van-e említésre méltó titok a családomban? – így szólt a szerkesztői kérdés. Más sincs! Bár erről általában hallgatunk, ha egyszer titok. VÁMOS MIKLÓS írása

A nagymamám hiányzó mosolya Minden családnak vannak titkai, a miénknek is. Gyakran a legfájóbbak sírba szállnak a titok őrzőjével, míg egy napon az utód életében váratlanul teret követel a múlt, és elsírhatja ő az elődei könnyeit. Ez történt velem és a nagymamámmal.
RÁCZ ZSUZSA írása

Doktor úr, nagy a baj?
Gyakran már egy kis hajhullással is orvoshoz rohanunk. Pedig szerencsére ez ritkán jelez komoly bajt. Megfelelő táplálkozással és kozmetikumokkal könnyen kezelhető. Összegyűjtöttük a felmerülő, hasonló jellegű kérdéseket és ezekre szakértőink megnyugtató válaszait.

Jókedv receptre
Míg az ókori filozófusok a nevetés okát firtatták, a jelen kor kutatói annak jótékony hatásaira lettek figyelmesek. Hangsúlyt kapott gyógyító ereje, mely átsegít minket a nehéz pillanatokon. De vajon mennyi szükséges belőle a kiegyensúlyozott és boldog élethez? Ennek jártunk utána a nevetőjóga-foglalkozáson. PALLANG GABRIELLA riportja

Az öngyógyítás új korszaka
Marékszámra kapkodjuk a gyógyszereket, és képesek vagyunk naphosszat sorban állni a rendelőkben azonnali javulást remélve. Ám a tüneti kezelés csak ideig-óráig hatásos.
DR. BUDA LÁSZLÓ orvos-pszichoterapeuta írása

Az ételfüggőség nem akaratgyengeség
Az ételek rabjának vallja magát a 45 éves Zsolt. A több mint 160 kilogrammos férfi néhány éve döbbent rá, kényszeres evésének oka a lelki gondjaira vezethető vissza. Ekkor fordult segítségért az Anonim Túlevők közösségéhez.
BESZTERCZEY JUDIT írása

Olvass bele a Nők Lapja Psziché legfrissebb számába!Család rejtélyekkel – A Psziché új számát Akovács Éva főszerkesztő ajánlja. 

Hiszti-krónika – A vibrátortól az elfojtásig
Nem ugrálni, takarítani! – rántott vissza apám tizenhét éves koromban az ablakból egy tombolással tarkított jelenet után. Iszonyú patáliát csaptam, mert nem akart elengedni bulizni, amíg nem raktam rendet a szobámban. A hiszti életkortól és nemtől független, kezelni és elviselni is ugyanolyan nehéz.
KARAFIÁTH ORSOLYA írása

SZEX 2.0
Manapság még a csapból is a szex folyik, mégis tele vagyunk tabukkal és elfojtásokkal a nemiségünkkel kapcsolatban. Blokkjaink nagy része szexuális fejlődésünk során alakult ki – tartja a Sexual Grounding Terápia alapelve –, ezért gyerekkorig kell visszamennünk, hogy ezektől megszabaduljunk.
ZÁDROVICH ALIZ írása

Alkoss a boldogságért! – A kreativitás fejleszthető
Gyermekkori alkotóerőnk felnőttkorunkra elapadhat. Pedig fontos lenne, hogy visszataláljunk hozzá, hiszen teljesebb lesz általa az életünk – ahogy ezt példáink is bizonyítják.
TOKAI MÁRTA írása

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top