Életmód

Ezt eszik a koleszosok mindennap – galéria

Beépített koleszosunk meg merte tenni: bájos fotósorozatot készített mindennapi betevőjéről. És sajnos rajta kívül még rengeteg középiskolás eszik ilyesmit ebédre.

A kollégiumban élő diákoknak azt kell enniük, amit eléjük tesznek. Nem lehet hazaugrani anyu főztjéért, netán egy házi húslevesért vagy egy normálisabb szendvicsért. A szülők kifizetik a gyerek heti kajáját, aztán a gyerek a zsebpénzéből (ha van neki) vehet magának még valamit enni, hogy jól is lakjon.

Kötelező tesi és horrorfelvágott

Persze nem mondjuk azt, hogy az ország összes koleszában ilyen ételeket adnak, mint amiket a következő galériában láthattok, de azért sok otthonról elszakadt középiskolás táplálkozik ilyesmivel nap mint nap, éveken keresztül. És persze tudjuk: ti is, mi is ilyenen nőttünk fel a menzákon, mégis itt vagyunk, de mégiscsak 2013 van. (Amikor ugye kötelező a testnevelés mindennap az iskolákban – csak egészség legyen!)

Megnézem
Összes kép (1)
Emlékeztek, amikor a Gasztro rovat összeállított egy menüsort kisiskolásoknak? A csajok tényleg kevés pénzből főztek jó kajákat.

Tudjuk, hogy óvodások sincsenek jobb helyzetben, ezeket a fotókat maga a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal készítette egyik ellenőrző körútja során:

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top