Életmód

Képzeld, végre bejelentkeztem a fültisztító szalonba!

Orrjárat-öblögető kanna, mitesszerkinyomó pálcika, különös fémpálcák fültisztításhoz - összegyűjtöttünk a világból a számunkra furcsa, más népek számára viszont teljesen megszokott tisztálkodási eszközöket. Csak ne vacsora közben nézegessétek!

A sós vizes orröblögetés nekem nem olyan misztikus dolog, mert anyukám rendszeres élvezője, így tinédzserkoromtól láttam ezt az allergiaűző szokást otthon. Teljesen szabálytalanul néha-néha alkalmazom is, kisebb-nagyobb fájdalmakkal, ha rosszul sikerül a sóoldatot kikevernem. Igaz, szigorú szabályai vannak a sóoldat keverésnek, ahogy kolléganőnk megmutatta.

Kannával más

Ugyanakkor mégis meglepődtem, amikor a húgom átküldött egy linket, és a Neti kanna használatára buzdított. Aki jógázik, talán már találkozott is vele, ha máshol nem, akkor bolti polcon. Nagyjából 0:30 másodperc körül láthatjátok, hogyan is működik pontosan:

Azért is fontos az orrtisztítás, mert belégzéskor a levegővel együtt apró szennyeződéseket és baktériumokat is beszívunk, és hogy ezek az idegen anyagok ne kerüljenek a tüdőbe az orrunkban lévő “szűrőrendszer”, vagyis a szőrszálak segítenek. Az orrjárat rendszeres tisztításával mindenféle betegségeket, akár a megfázást is meg lehet előzni.

“Nyelvkaparót rendszeresen használok” – vágta rá azonnal egy kolléganőm, amikor megkérdeztem a szerkesztőséget, ők mit ismernek a számunkra szokatlan tisztálkodási eszközök közül. Szóval nem áll meg a Neti kannánál a világ: csodálatos dolgokat találtunk még a világ felhozatalából:

Megnézem
Összes kép (1)

Jöjjenek a veszélyes videók

És itt a beígért másik videó a mitesszeres pálcika hatékonyságáról, de tényleg csak akkor nézzétek meg, ha érzitek az erőt magatokban:

Végül pedig egy biztos kezű fültisztító asszony Ázsiából, aki nem fél használni a kezében lévő néha tűhegyes fémrudakat:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top