Életmód

A Pannon régió legfinomabb sajtjai

Vidéki tejtermékgyártó vállalatként a Pannontej Zrt. számára a helyi gyökerek, a hagyománytisztelet, a természet közelsége, a tradíciók megőrzése mindig jelentős szerepet játszott. A "Pannon régió", a nyugat-magyarországi terület, ahonnan a sajtgyártáshoz felhasznált tej begyűjtésre kerül, számos természetvédelmi területet foglal magába. A társaság által gyártott Pannónia márka ugyanezt a természetességet, letisztultságot, hagyománytiszteletet sugallja, hiszen a szükséges technológiai fejlesztésektől eltekintve immár évtizedek óta változatlan minőséget, változatlan ízvilágot garantál a fogyasztók számára.

Pannonfarmok a Pannon régióban

A Pannónia sajt gyártásához a Pannontej Zrt. mindig a legjobb minőségű alapanyagtejet használta, hiszen többek között ez biztosítja a kiváló minőséget a sajt számára. Az elmúlt év végén a társaság létrehozta  a „Pannonfarm” tejbeszállítói kört, akik a még kiválóbb alapanyagtej-minőség érdekében vállalták, hogy további követelményeknek fognak megfelelni. Ezek a kritériumok nagyrészt a Vidékfejlesztési Minisztérium által meghatározott, az állatjóléti támogatás elnyeréséhez kialakított feltételekre épülnek, így a közös munka eredményeként a tejtermelők extra támogatáshoz is juthatnak.

Pannonfarmok a Pannon régióban

Pannonfarmok a Pannon régióbanA Pannonfarmok a közös értékekre épülnek: több évtizedes kapcsolatok, magas szakértelem, gondos állattartás. Mivel kiváló minőségű sajt csak magas beltartalmi értékekkel bíró alapanyagtejből állítható elő, kiemelt fontosságú a speciális takarmányozás, a fokozott gondosságú takarmánykezelés, illetve a magasabb beltartalmi értékű tejet adó magyar szarvasmarha fajták támogatása.

A felállított kritériumrendszert a Pannontej Zrt. a nyár folyamán külső minőségbiztosítási intézettel is auditáltatta, s ennek eredményeképp a Pannónia márka elnyerte az SGS Pannonfarm Állatjóléti Program védjegy használati jogát.

A Pannontej Zrt. törekvéseit a szakma 2013-ban a Magyar Brands cím odaítélésével is elismerte. Ez a díj többek között a vállalati hagyományok, a vállalatvezetés, az adott cég ismertsége és elismertsége alapján kerül odaítélésre.

További információk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top