Életmód

A korszerűsítéssel nemcsak spórolhat, de növelheti az ingatlan értékét is!

A FŐTÁV "Energiatakarékos Tippek" címmel decemberben televíziós lakossági tájékoztató kampányt indított azzal a céllal, hogy fogyasztóit informálja a szolgáltatói felelősségről és a lakossági tulajdonú rendszerek javítási lehetőségeiről, az energiatudatos magatartást fontosságáról.

A korszerűsítéssel nem csak spórolhat, de növelheti az ingatlan értékét is!

A minifilmek első szériája a 3 leggyakoribb problémával foglalkozik és kínál hasznos tanácsot:

Az ablak nem fűtésszabályozó eszköz! A fűtési rendszer korszerűvé tételének elengedhetetlen része a radiátorok szabályozhatóvá tétele. A szabályozószelep segít, hogy minden szobában beállíthassa a megfelelő hőmérsékletet!

A korszerűsítéssel nem csak spórolhat, de növelheti az ingatlan értékét is!

Energiatakarékos Tipp:

A fűtési szezon végén ne felejtse el a maximum értékre kitekerni a szabályozó szelepet! Ezzel megelőzhető az úgynevezett letapadás, ami a szelep cseréjét teheti szükségessé, továbbá fűtésindításkor az elzárt majd a működő fűtési rendszerre rányitott radiátorok okozta levegősödés, ami rontja a fűtés hatásfokát.

Alig van víznyomás vagy nem elég meleg a víz? A használati meleg víz rendszer korszerűsítése javítja a szolgáltatás minőségét, de sokszor a csap szűrőjének egyszerű vízkőmentesítése is segíthet.

A korszerűsítéssel nem csak spórolhat, de növelheti az ingatlan értékét is!

Energiatakarékos Tipp:

A csapok végén található szűrőt minimum negyedévente áztassuk vízkőoldóba vagy ecetbe. A vízköves szűrő csökkenti a víznyomást. Hasznos és olcsó eszköz még az ún. ökoperlátor, amivel átlagosan 15%-os melegvíz-megtakarítás érhető el.

Nincs elég meleg, vagy túl meleg van a lakásban? A radiátor szabályozhatóvá tétele ez esetben is szükségszerű, azonban a régi fűtési rendszereken akadhatnak olyan hibák, melyek javítása még szabályozók felszerelése előtt esedékes, ezért ezeket a rendszereket érdemes mielőbb felméretni és korszerűsíteni.

A korszerűsítéssel nem csak spórolhat, de növelheti az ingatlan értékét is!

Energiatakarékos Tipp:

Ha a fűtési rendszer átesett a korszerűsítésen és radiátorokra felszerelték a szabályozó szelepeket, akkor éljünk az ezek adta lehetőségekkel! Nem kell minden helyiségben mindenkor 24 foknak lennie. A szobák hőmérsékletét igazítsuk szokásainkhoz és csak azt a helységet fűtsük, ahol többet tartózkodunk. Például a nyugodt és pihentető alváshoz 18-19°C-fok a javasolt hőmérséklet.

A FŐTÁV javaslata mindhárom esetben:

Kérje meg képviselőjét, hogy méresse fel az épület fűtési rendszerének állapotát a Távhőszolgáltatójával! A korszerűsítés javítja a szolgáltatást, megszüntetheti a problémákat, és megtakarítással is járhat!

Még több Energiatakarékos Tippet talál a www.fotav.hu oldalon!

FŐTÁV, mert a jövő a távfűtésé!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top