Életmód

Naponta maratoni távot futott egy házaspár

A 366 maratoni futással több mint 15 300 kilométert tettek meg Ausztráliában.

Forrás: stuff.co.nz
Forrás: stuff.co.nz

Világcsúcsot állított fel egy új-zélandi házaspár, miután az elmúlt év minden napján lefutott egy maratoni távot Ausztráliában. Futásukat szerdán fejezték be, amikor egy extra maratont futottak Melbourne-ben. Futásával a házaspár adományt gyűjtött egy alapítványnak.

A 64 éves Janette Murray-Wakelin és a 68 éves Alan Murray mindennap hajnali négy órakor kelt, hogy egy év alatt körbefuthassa Ausztráliát és Tasmánia szigetét. A házaspár vegetáriánus, ezért naponta 30 banánt is elfogyasztottak útjukon a sok-sok gyümölcs- és zöldséglé, gyümölcs- és zöldségsaláta mellett. Útjukon futottak ciklon szélén, áradások, bozóttüzek mentén, jégesőben, utóbbi miatt meg is kellett szakítaniuk a futást, hogy félórával később újult erővel folytathassák útjukat a zord időben.

Futásukkal megdöntötték a belga Stefan Engels 2011-ben felállított rekordját, aki egy év alatt 365 maratoni távot futott le.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top