Életmód

13 évesen már kétszer volt csontvelődonor

Öccsei életét mentette meg a kislány.

13 évesen már kétszer volt csontvelődonorA 13 éves Julia Jenkins mindhárom öccse ritka genetikai rendellenességben szenved, emiatt csontvelő-átültetésre volt szükségük.

2008-ban a vizsgálatok kiderítették, hogy az akkor nyolcéves kislány tökéletes donor két testvére, az akkor kétéves Matthew és a hatéves John számára is. Bár akkoriban még nem volt pontosan tisztában a donor szó jelentésével, Julia mégis szívesen adományozott csontvelőt az öccseinek. „Igent mondtam, mert a testvéreim” – fogalmazott Julia egy amerikai tévécsatorna riportjában.

A csontvelő-átültetés Johnnál elsőre sikerült, ám Matthew esetében egy évvel az első műtét után meg kellett ismételni. Ekkor ismét Julia adott csontvelőt az öccsének. Mindeközben a harmadik kisfiú, Will is beteg lett, ő egy texasi nőtől kapott csontvelőt.

Most, három évvel később, mind a három fiúcska és nővérük is teljesen egészséges. „Jó érzés, mert életben vannak, és ezt nekem köszönhetik” – mondta Julia.

Forrás: myfoxphilly.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top