Életmód

Reggelizz, különben eltörik az orrod!

Elfelejtett reggelizni, elájult és eltörött az orra – bloggerünk megjárta, pedig tudja, hogy miért fontos a reggelizés. Ismereteit most megosztja veletek.

Tudjátok: a fitneszben kötelező a reggeli. A saját rémsztorimmal támasztanám alá ezt a szabályt:

Óriási hibát követtem el tegnap: elfelejtettem reggelizni, sőt egész délelőtt nem ettem. Ilyen még nem történt velem, de most mindig közbejött valami, vagy a gyerek rohangált körbe a lakásban bilivel a fején, vagy észrevettem egy fél pár zoknit, vagy eszembe jutott a mosatlan. A lényeg, hogy délre teljesen lement a vércukrom, és amikor túl hirtelen álltam fel, egyszerűen egy pillanatra elvesztettem az eszméletem, nekiestem arccal egy vascsőnek, majd a földre zuhantam.

Tényleg csak egy pillanatig tarthatott az egész, mire kinyitottam a szemem, a kisfiam már ijedt arccal állt felettem – ezúttal nem bilivel, hanem gyümölcsös tányérral a fején. Gyorsan ránevettem, hogy el ne sírja magát, ekkor éreztem meg a fájdalmat az arcomban. Később a tükör is alátámasztotta gyanúm: az orrom vérzett, a felső ajkam elrepedt, a fogam is vérzett. Rövidre zárva a sztorit: az orvos megerősítette, hogy az orr eltörött, de mivel nem mozdult el a csont, nem lesz vagány bokszolóorrom (pedig már majdnem beleéltem magam). És akkor most a reggeliről:

Mi történt? Ha nincs energiabevitel, nincs energia. És az energiabevitelt az étel jelenti, hiszen nem fénnyel táplálkozunk! Éjszaka is használunk valamennyi energiát (légzés, testhőmérséklet fenntartása…), nappal meg pláne! A reggeli tehát kötelező, különben jön a leesett vércukor és a szédülés, ájulás. Jobb esetben pedig minimum a fáradtság, levertség a nap folyamán.

Hogy miért is fontos a reggeli, Fitneszanyu blogján a folytatásból megtudjátok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top