Életmód

Kakaós csiga liszt és tej nélkül

Bloggerünk egy jó kis kakaós csiga receptjét osztja meg veletek paleomódra.

A fogadalom az fogadalom, s ennek szellemében új finomság sült reggelre a csapatnak. Imádták! Külön öröm volt, hogy finom puha lett és nem száraz, fullasztó!

Cserébe viszont gluténmentes, tejmentes, szerintem elkészíthető teljesen tojásmentesen is, cukor

 Paleo kakaós csiga hozzávalói:

(nagyjából 10 darab lesz belőle)

  • 25 dkg őrölt blansírozott mandula
  • 5 dkg kókuszliszt
  • 1 tojás (elhagyható, helyettesíthető 1 evőkanál útifűmaghéjjal)
  • 1 evőkanál útifűmaghéj
  • 4 dkg eritrit
  • 5 dkg kókuszolaj
  • 1 kk szódabikarbóna

helyett eritrit van benne, ezért nem is hizlal. Mindezek mellett viszont puha, csokis és nagyon finom.

Jut eszembe, ti ismeritek az eritritet? Szokták még eritritolnak, cukor zérónak is nevezni. Mivel én mindig ezeket használom, nekem természetes, de lehet, hogy sokatoknak egy-egy recept olvasásakor úgy tűnik, kínaiul írok.

Itt az ideje, hogy megismertessem ezeket a paleolitban gyakran használt alapanyagokat, ami a cukorbetegek és diétázók, vagy az egészségükre figyelők számára is hasznos. Most az eritrittel kezdem:

Íze nagyon hasonlít a xilitre, nincs mellékhatása, némi hűsítő ízt érezhetünk fogyasztásakor. Fogbarát, gátolja a fogszuvasodást, és szinte egyáltalán nem szívódik fel, így nem is hizlal.

Hogy pontosan mit is csinálj a hozzávalókkal, hogy finom kakaós csigád legyen, a Cafeblogon elolvashatod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top