Életmód

Már a vendégek is szakácskodhatnak az éttermekben

Tel-Avivban több neves étterem konyhájába is szabad a bejárás a hobbiszakácsoknak.

Új divat hódít Tel-Aviv kulináris köreiben. Több neves vendéglőben a vendégek szakácsművészetükkel kápráztathatják el barátaikat, ismerőseiket. Azokon a helyeken, ahol beengedik a konyhába a látogatókat, a tulajdonossal jóelőre megbeszélik a menüt, majd az újdonsült séfek már reggeltől nekilátnak a sütés-főzésnek a gyakran velük együtt beszerzett hozzávalókból. Végül az irányításukkal elkészült ételeket megrendelheti az aznapi vendégsereg, köztük a különleges alkalomra meghívott családtagok, barátok és ismerősök.

Az új ötlet nyomán eddig elsősorban helyi hírességek, építészek, filmesek, múzeumi kurátorok lettek szakácsok egy napra, de nagykövetek, halászok és turisták is birtokba vették már időlegesen a vállalkozó szellemű éttermek konyháit.

Az amatőr séfek saját menüikhez általában felhasználják gyermekkoruk otthoni ételeit, kedvenc fogásaikat keresik elő édesanyjuk receptkönyvéből, de a nagyvilágban megízlelt ételkülönlegességeket is megpróbálják elkészíteni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top