Életmód

Meghökkentő módon tiltakozik egy szingli a házasság ellen

Besokallt, hogy folyamatosan azt kérdezik tőle, mikor megy már férjhez.

Különös módon tiltakozik Suzanne Heintz a társadalmi elvárások ellen, miszerint egy nőnek férjhez kell mennei, és családot kell alapítania. Az egyedülálló nő bizarr fotósorozatot készített magáról, amelyen egy férfi és egy gyerek próbababával pózol1950-es évekbeli, tipikus amerikai családként. “Már belefáradtam abba, hogy folyamatosan arra a kérdésre kell válaszolnom, miért nem mentem férjhez” – magyarázza Heintz, aki erre viszonválaszként megalkotta a saját “családját”.

A képek mögött azonban komoly mondanivaló rejlik: arra szeretné felhívni az emberek figyelmét, hogy ne ragaszkodjanak azokhoz az idejétmúlt követelményekhez, amik kimondják, mikor sikeres az életünk, hogyan kellene élnünk, hogy megfeleljünk a társadalmi elvárásoknak. Mindezeket – szerinte – félre kellene söpörni, hogy tényleg boldogan élhessük az életünket; úgy, ahogy csakis mi szeretnénk.

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top