Életmód

Szuper recept: lisztmentes túrós lepény

Bloggerünk egy szuper recepttel készült a túrórajongó olvasóknak. Megmutatja, hogyan lehet túrós lepényt készíteni liszt nélkül.

Na jó, a sok zöldség után együnk édességet is, mert megérdemeljük. És mert ettől a pihe-puha nagyon túrós lepénytől nem fog lepattanni a gomb a nadrágunkról, hiszen cukor is kevés van benne, nádcukor is csak azért került a nyírfacukor mellé, mert az éppen elfogyott, a hét- meg a nyolc százát… Sebaj, ez még simán belefér, reggelire pláne, friss gyümölccsel és sűrű görög joghurttal pedig még jobban csúszik. Persze desszertnek is tökéletes.

Elkészítése nagyon egyszerű, a sütési időt is el lehet hasznosan tölteni, és akkor fel sem tűnik, hogy közel egy órája sül, de megéri, mert ha kihűlt akkor szépen szeletelhető és szaftos sütike a végeredmény. Melegen még a kanalazós kategóriába tartozik, de a türelmetlenek (nem magamra gondolok természetesen) így is nekieshetnek. Az illata is mesés, bármilyen aszalt gyümölcs jó bele, de a picit savanykásabb áfonya különösen jól passzol hozzá. Meggybefőtt vagy fagyasztott meggy is klassz megoldás lehet még. Érdemes jó minőségű, igazi rögös túrót beszerezni az elkészítéséhez.

Lisztmentes túrós lepény

 

Hozzávalók(20 x 25 cm-es tepsihez):

  • fél kg túró
  • 2 tojás
  • fél citrom héja és leve
  • 12 dkg nyírfa- vagy nádcukor (nálam vegyesen)
  • fél mokkáskanál vaníliapor vagy vaníliarúd kikapart belseje
  • 4 dkg kukorica keményítő
  • 8 dkg kókuszzsír vagy vaj
  • 5 dkg aszalt vörös áfonya

Az elkészítésről a Pálmafa Project blogon olvashatsz

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top