Életmód

5 dolog, amit tudnod kell a diétáról, ha elmúltál 40

Negyven felett már nem olyan könnyű fogyni, mint mondjuk 20 éves korunkban (persze, már akinek). Néhány dolgot összegyűjtöttünk, amit érdemes tudni a 40 feletti diétáról, hogy ne érjen csalódás.

1. A torna nem elég

Persze mindenképp jót tesz az egészségnek a mozgás, és persze jót tesz az ember alakjának is, de a lassúbb anyagcsere miatt, a mozgás mellett jobban oda kell figyelni arra, hogy mit eszik az ember lánya. Próbáld ki tisztító ételsorunkat!

2. Nem lehet olyan gyorsan fogyni, mint huszonévesen

Sokan azért adják fel a diétát, mert azt remélik, hogy ugyanolyan gyorsan sikerül megszabadulni néhány kilótól, mit mondjuk 25 évesen. A már említett lassú anyagcsere miatt ne várd, hogy gyorsan éred el a kívánt célt: fontos, hogy reális elvárásaink legyenek, és akkor nem ér csalódás, és lesz türelmünk kivárni a mínusz néhány kilót.  Itt van 9 étel, amely felpörgeti az anyagcserét!

5 dolog, amit tudnod kell a diétáról, ha elmúltál 40
 

3. A sikertelenség nem mindig sikertelenség

40 éves korra a legtöbb nő már sokféle fogyókúrás módszeren van túl. Nagyon jól tudja, hogy mi az, amit soha többet nem próbálna ki, és melyek azok a módszerek, amelyekkel sikert ért el. A lényeg, a negyvenes nők már tanultak a hibáikból, és tapasztaltabban vághatnak bele egy újabb kúrába.  Itt egy új módszer, a vérfarkas diéta!

4. A legjobb barátod a kitartás!

Még ha nagy közhelynek hangzik, akkor is igaz. Attól még, hogy sikerült lefogyni, az nem biztos,

hogy örökre így marad. Szóval, akkor sem kell elkeseredni, ha visszajönnek a kilók – újra kell kezdeni, és kitartóan kell keresgélni a legjobb életmódszerek között, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben. Próbáld ki ezt a mozgásformát!

5. Változtass apróságokon!

Ha úgy érzed, nagyon lassú tempóban fogysz, akkor sem kell a diétádat fenekestül átprogramoznod. Elég, ha apróságokban gondolkodsz: például az ellenállhatatlan diétatörő ételeket nagyon messze pakolod, vagy megosztod például  a kollégáiddal az ételedet – picivel kevesebb kalória jut neked. Itt van néhány 100 kalóriás rágcsálnivaló!

Forrás: mindbodygreen.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top