Életmód

A sovány nőket kritizálják a Facebookon

Szerinted a kövérség vagy a soványság a jobb? Mi úgy gondoljuk, nem ez a lényeg, hanem az elfogadás, ami sajnos sok helyről hiányzik, pedig más szempontok sokkal fontosabbak lennének.

Nemrég a Facebookon rábukkantam egy oldalra, mely a kövérséget élteti – írja a Fitneszanyu blog szerzője. Minden posztban kisebb-nagyobb túlsúllyal rendelkező hölgyek mosolyognak, és hozzá olyan feliratok mint “a férfiak szeretnek mit fogni a nőn” stb.

Nem, mégsem, nem mindegyik poszt ilyen! Kb. minden harmadik poszt vagy a vékony, vagy a sportos nőket ócsárolja. Ez eléggé megrendített, ugyanis még az elején szimpi is volt az oldal: miért ne szerethetnék magukat, a testüket a molettebb nők is? Hiszen női létben megélt harmónia és életerő mindennél fontosabb! Azonban ezeken a rosszindulatú posztokon nagyon megrökönyödtem: először is, mert nem értem, hogyan várhatják el ezek a duci hölgyek a megértést, elfogadást, ha ők maguk ellenségeskednek…

Másrészt mert nagyon nagy hibának tartom ezt az egy kérdést körbejárni újra és újra évszázadok óta: MELYIK A SZEBB?! A KÖVÉR VAGY A SOVÁNY?!

Ez a kérdés ugyanis rossz!! Lehet szép egy vékony hölgy, például ő:

Kövérség vs. soványság

 

Valakinek viszont pont a túlsúlyos hölgyek tetszenek:

Kövérség vs. soványság
 
Mi az, amire a súly helyett, mindenkinek figyelnie kellene? A teljes cikket a Fitneszanyu blogon találod.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top