Életmód

Fogyasztó ételpárok: nem mindegy, mit mivel eszel

Vigyázat, nem mindegy, mit mivel eszel! Lehet, hogy egy étel önmagában nem is hizlaló, de ha rosszul kombinálod, mégis az lesz. Ez fordítva is igaz lehet.
A  zsír fontos tápanyag, azonban a hizlaló hormon a sertéssült zsírmolekuláit egyből a zsírsejtekbe küldi és bezárja őket oda. Ez nem történik meg, ha a tészta teljes kiőrlésű lisztből készül. Alacsony GLYX értéke békén hagyja az inzulint, és gondoskodik róla, hogy a zsírok az izomsejtekben energiává égjenek el.
  • Kerüljük a zsíros élelmiszereket “gyors”  szénhidrátokkal.
  • Gyors szénhidrátokkal csak zsírszegény élelmiszereket fogyasszunk, mint pl. burgonyát  tőkehallal, fehér rizst zöldségekkel vagy garnélával.

A zsírok jó és rossz tulajdonságairól a Karcsúsít blogon olvashatsz, ugyanitt egy szuper táblázatot is találsz, ahol megnézheted, mit mivel érdemes enni.

Karcsúsító ételkombinációk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top