Életmód

Használd másra is a hajszárítót! Tuti tippek

A hajszárító rendeltetés szerinti használatán túl maximum átnedvesedett cipők vagy zoknik szárítására szolgált eddig, arra is csupán idő hiányában, szükségmegoldásként. Kis kreativitással és találékonysággal azonban a mindennapi házimunka elmaradhatatlan segítőjévé tehetjük.

A múlt században mit nem adtak volna érte a hosszú hajú hölgyek! A rakoncátlan fürtök rendbeszedője mára már tucatáruvá vált, szinte minden háztartásban ott lapul, sokoldalú használatáról azonban annál kevesebben tudnak! Jöjjön néhány tipp, hogy miképp portalanítsunk vagy folttalanítsunk hajszárítóval!

Fényképek felszabadítója
Elsőre infantilisnek tűnhet ez a megoldás, de ha jobban belegondolunk, igenis hasznos! Sokunknak problémát okoz, hogyan szedjünk ki egy albumba ragasztott képet sérülés és eltépés nélkül. Fújjunk forró levegőt a képet tartalmazó lap hátoldalára, miközben másik kezünkkel óvatosan válasszuk le az oldalról!

Trükkös portalanítás
Minden lakásban akadnak pontok, melyek nehezebben hozzáférhetőek a többinél. Sok háziasszony bosszúsága lehet egy elbarikádozott polc vagy sarok, melyben megáll a por. A hajszárítót legalacsonyabb fokozatra állítva fújjunk levegőt ezekre a területekre, munkánkat megkönnyítendő, a gravitációnak megfelelően haladjunk mindig fentről lefelé.

Vajon mire jó még? További 3 szuper ötlet az Ünnepek és hétköznapok blogon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top