Életmód

Ötven felett láthatatlannak érzik magukat a nők

Nem nézik meg őket a férfiak úgy, mint korábban – ez az egyik oka annak, amiért a nők 50 felett láthatatlannak érzik magukat egy friss felmérés szerint. Sokszor már a fiatalabb nők jelenléte is bezavar, szerintünk meg igenis lehet jó nő valaki akárhány éves is.

Az ötvenes nők kétharmada a férfiak szemében láthatatlannak érzi magát – derül ki egy friss

kutatásból. A megkérdezett nők csupán 15 százaléka mondta azt, hogy igenis van önbizalma 50 felett is.

Több mint 2000 nőt kérdeztek a témáról, és kétharmaduk mondta azt, úgy érzi, ha belép egy szobába a férfiak már nem nézik meg úgy, mint fiatalabb korában. (Pedig szerintünk igenis lehet szép a nő 50 felett is.) Minden második pedig azt gondolja, hogy csupán a kora miatt negatívan ítélik meg.

Azt pedig, hogy mi okozza ezt az önbizalom vesztést, azzal magyarázták az ötvenes nők, hogy egyrészt a kevesebb  a rájuk irányuló férfifigyelem, másrészt a társaságban lévő fiatalabb nőket csinosabbnak látják maguknál. Ezenkívül a szemüveget, az ősz hajat és a számukra nehezen fellelhető divatos ruhák hiányát sorolták fel az önbecsülés csökkenésének okaként. Ugyanakkor meg egy másik kutatás szerint csak ötven felett kezdődik az élet…

Sajnos nemcsak az 50 feletti nőknek vannak önbizalom problémáik, nézd meg a videót!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top