Életmód

Házi hajpakolások minden hajtípusra

Ha egy nő megkérdez egy férfit arról, milyen a nőideálja, a kérdezettek 90 százaléka valószínűleg ilyesmi válaszokat fog adni: szőke, vörös, hosszú hajú, rövid hajú. Szóval a haj egészsége és szépsége nagyon fontos. Bloggerünk összegyűjtött néhány házi praktikát ennek elősegítésére.

A haj szépsége elsőrangú. Így most hoztam néhány receptet, hogyan lehet még szebbé, egészségesebbé varázsolni a fürtöket. Az sem utolsó szempont, hogy ezek a házi praktikák fillérekbe kerülnek, nem úgy, mint az üzletek polcain 50 ml-es üvegcsékben több ezer forintért kínált konzumtermékek.

Zsíros hajra:

Egy liter langyos vízhez adj fél dl ecetet, és ezzel öblítsd le a hajadat. Ezután sima vízzel tégy ugyanígy. Ne aggódj, nem lesz kellemetlen illata a hajadnak az ecettől.

Száraz, töredezett hajvégekre:

Verj fel egy tojást, majd adagolj hozzá egy evőkanál mézet. (Ha nincs otthon méz, akkor olívaolaj is megfelelő.) Kenj a hajvégekre a tojásos mézes pakolásból, jól dolgozd bele, majd hagyd hatni az egészet tíz percig. Ezután öblítsd le, majd moss hajat.

A te hajaddal más a probléma? A teljes összeállítást Petra blogján találod.

Házi hajpakolások minden hajtípusra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top