Életmód

Mit tegyünk a farkasétvágy ellen?

A tökéletes testsúly elérésének egyik akadálya a féktelen, rohamokkal támadó farkaséhség. Egyre erőteljesebbek a rohamok, amikor a táplálkozási folyamatból hiányoznak különböző tápelemek.

Azáltal, hogy bizonyos élelmiszereket következetesen kerülünk, az irántuk érzett farkasétvágy egyre erősödik. Ez a folyamat hiánytünetek megjelenéséhez is vezethet.

Kevesebb kalóriával is jóllakottan: a vezető egészségügyi szakértők általában nem javasolják a kiegyensúlyozatlan, drasztikus diétákat, és helyettük csökkent kalóriatartalmú, kiegyensúlyozott étrendet javasolnak a hosszú távú testsúlycsökkenés érdekében.

 

Mit tegyünk a farkasétvágy ellen?

 

Emellett ügyelni kell megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre  (kb. 2 l alacsony energiatartalmú ital vagy víz fogyasztása ajánlott) és arra, hogy a napi étrendből ne hiányozzon a zöldség és a gyümölcs sem!

Sokunkkal előfordult már, hogy hiába diétázunk, a kilók csak nem akarnak fogyni. 

Európában máris rengeteg embernek okoznak gondot a kilók, és számuk egyre csak gyarapszik. Közülük sokan próbálják ki egymás után a különböző fogyókúrákat.

Éheznek, lemondanak a zsíros és édes ételekről, vagy fitneszedzésekre járnak.Ha az elején megszabadulnak pár kilótól, leggyakrabban a megkötött víz elvesztésével, sok esetben hamarosan megakadnak.

Ez általában akkor fordul elő, amikor a szervezet hozzászokik az alacsonyabb kalória-bevitelhez.

Ezt követően ugyanis megelőző céllal csökkenti az anyagcsere alapszintjét, hogy könnyebben átvészelhessük az éhezés várható időszakait.Az alacsonyabb kalóriaigény miatt egyre nehezebbé válik megszabadulni az elraktározott kilóktól, és hamarosan a fogyni vágyás is lankad.

Aki ekkor visszatér a régi étkezési szokásaihoz, gyorsan megtapasztalhatja az úgynevezett jojó effektust: a szervezet minden felesleges kalóriát gondosan elraktároz az esetleges éhezési időszakokra – és a testsúly meredeken emelkedni kezd.

Hogyan növeljük a fogyókúra hatékonyságát? A teljes cikket a Karcsúsít blogon találod.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top