Életmód

Hetven futóversennyel ünnepli 70. életévét

Lehet, hogy száz lesz a tervezett hetvenből.

Hetven futóversennyel ünnepli 70. életévét A brit Kathy Ling 57 éves volt, amikor beleszeretett a futásba. Azóta is imádja a sportot, és tavaly szeptemberben, amikor betöltötte a 70. életévét, úgy döntött, azzal ünnepli meg, hogy az elkövetkezendő évben teljesít hetven futóversenyt.

Az asszony 5 és 21 kilométer közötti távokat fut, és kiválóan halad a terve teljesítésével: júniusra valószínűleg már túl is lesz a hetvenedik versenyén. “Meg vagyok döbbenve, hogy ilyen gyorsan ment. Folytatni fogom és most a száz a célom. Van még néhány félmaraton, amit teljesíteni szeretnék” – nyilatkozta a  Daily Mailnek.

Az asszony nemcsak Nagy-Britanniában, hanem Európa számos országában, például Norvégiában, Hollandiában, Izlandon, Litvániában és Máltán is futott már.

“Nem hiszem, hogy az életkor akadály lenne. Csak érzékelned kell, és nem szabad azt hinned, hogy akárkit legyőzhetsz. A komfortzónámban maradok: a célom az, hogy két lábon állva kezdjem el a versenyt, és két lábon is fejezzem be” – fogalmazott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top