Életmód

Galéria: a hétvégi viharok legdurvább fotói

Szerda óta folyamatosan felhőszakadások, jégesők és viharok tarkítják az időjárást. Megmutatjuk képekben a hosszú hétvégét, ami nem egészen kedvezett a szabadtéri programoknak.

Szerdán az ország számos megyéjében rövid idő alatt több mint 25-30 milliméter csapadék esett. Délután és este több helyen volt felhőszakadás viharos széllökéssel és jégesővel. Bár ekkor még mindenki azt jósolta, hogy a hosszú hétvégének csak a második napján romlik el az időjárás, már a délutáni majálisokat is elmosta néhol a felhőszakadás.

Pénteken több út járhatatlanná vált a felhőszakadás miatt a Tolna megyei Tamásiban. Egy utcát villanyvezeték leszakadása miatt zártak le. Leszakadt elektromos vezeték és villámcsapás okozott tüzet szintén pénteken Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Szombaton már négy megyében léptettek életbe másodfokú riasztást. Utcákat, pincéket, udvarokat öntött el délután a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű eső Barcson, és csaknem az egész országban riasztás volt érvényben az újabb felhőszakadás miatt.

Nézd meg a galériánkat a hétvégi viharokról. A vasárnapi időjárást pedig itt nézheted meg!
Fotók: Időkép, NLC

Megnézem
Összes kép (1)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top