Életmód

Meghirdették a világ legmókásabb állását

Átszámítva évi 7 millió forintot lehet keresni.

Pandagondozókat keres az óriáspandák védelmével és kutatásával foglalkozó szecsuani pandaközpont, amely a meghirdette a világ legmókásabb állását. Az egy éven át tartó állatgondozásért mintegy 32 ezer dollárnyi fizetés jár, és egy terepjáró is erre az időszakra.

Mint a toborzók egyike, a club.sohu.com honlap illetékese elárulta, az ötletet a világ legjobb állása elnevezésű versenye adta, amely Ausztráliában fél évre szóló álommunkát ígért a Nagy-Korallzátony nevezetességeinek megismertetésére.

“Sokan végeznek központunkban hasonló munkát, de a fizetség soha nem volt ilyen magas” – közölte Heng Ji, a pandaközpont illetékese, hozzátéve, hogy szükség van új gondozók toborzására. “Azt akarjuk, hogy minél több ember figyeljen fel a pandák védelme érdekében folytatott munkára, és vegyen részt abban. Sokan tudják, hogy az óriáspandák Kína nemzeti kincsei, ám azt nem, hogyan kell védeni őket” – jegyezte meg. Jelenleg Japánból, Európából és az Egyesült Államokból vannak többségében önkéntesek a központban.

“Ebben a munkában elkötelezettnek kell lenni a természetvédelem mellett. Azzal számolunk, hogy leginkább Kínából fognak jelentkezni szellemi munkát végzők, akik általában hozzá vannak szokva az ételek sokféleségéhez, de egy pandaközpontban nem túl nagy a választék” – hívták fel a figyelmet a szervezők.

Az állásra a fun.sohu.com honlapon lehet jelentkezni. A válogatást több városban, köztük Pekingben, Sanghajban és Csengtuban tartják július 15-ig.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top