Életmód

Így süss tejmentes pogácsát!

Tejfehérje-allergiás vagy? Esetleg laktózérzékeny? Bloggerünk szuper tejmentes pogácsarecepttel készült. Ha pedig csak többet szeretnél megtudni az allergiáról vagy az érzékenységről, akkor is érdemes tovább olvasnod!

A közhiedelemmel ellentétben a tejre érzékenyek két csoportba sorolhatóak. Az egyik csoportban a tejfehérjére allergiások, míg a másikban a laktóz-intoleranciával küzdők tartoznak, és semmiféleképp nem keverendők össze! Hogyan jelentkeznek ezek? Mik a tüneteik? Tudj meg többet a Mosolycsalóka blogról!

Így süss tejmentes pogácsát
Tejmentes italok
 

Ha érintett vagy a témában vagy van olyan ismerősöd, aki igen, akkor jól fog jönni a jól bevált, 100 százalékig tejmentes pogácsa receptje:

Hozzávalók:

  • 30-40 dkg liszt
  • 1 csomag porélesztő
  • 25 dkg Liga margarin (növényi eredetű)
  • 1 kk. cukor
  • 1 bögre rizstej, vagy víz (langyos)
  • só ízlés szerint
  • 1 egész tojás (tésztába csak a fehérje)
  • olajos magvak a tésztába és a tetejére

A hozzávalókat összegyúrjuk, és meleg helyen legalább kétszeresére kelesztjük. Ha megkelt, kinyújtjuk, kiszaggatják, a tetejét megkenjük a tojás sárgájával, rászórjuk a magvakat. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top