Életmód

Már le lehet égni a napon

Sajnos mi sem voltunk elég elővigyázatosak, és többen pórul jártunk a szerkesztőségből. A lényeg, csütörtökön már erős lesz az UV-B sugárzás az országban, és a következő, nyáriasan meleg napokon is. Vigyázzatok, kenjétek be magatokat és a gyerekeket is.

“Anya, nagyon fáj a nyakam” – ment haza szomorúan az egyik kolléganőnk kisfia. Leégett a napon, épp úgy, ahogy a másik kolléganőnk, aki boldogan biciklizett a városban, és este a tükörbe nézve jött rá, hogy miért is fáj az arca. Tanulságos példáink arra figyelmeztetnek, hogy vigyázat, most már tényleg le lehet égni, és az rossz.

Az Időkép UV-térképén jól látni, az ország melyik részén leselkedik a legnagyobb veszély, csütörtökön Pécs, Kaposvár, és Nyíregyháza környékén lesz legerősebb a sugárzás. De, hogy mindig az aktuális UV-B sugárzás térképet lássátok, nézzétek meg itt!

Már le lehet égni a napon
 
Persze azért örülünk a napsütésnek, mert lehet napszemüveget hordani. Itt nézegethettek menő napszemüvegeket! Itt találhatsz egy házi naptejreceptet, és itt pedig adunk néhány tippet, hogyan hűtsd a bőröd, ha leégtél.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top