Életmód

Glutén- és tejmentes duplacsokis keksz

Ez a keksz tökéletes példája annak, hogy ma már kompromisszumok nélkül nassolhatunk, ha ránk tör az édesség iránti vágy.

A lisztek arányát szabadon változtathatjuk, készíthetjük kizárólag mandulalisztből is, de egy kis gyümölcsliszttel (90 százalék alma és 10 százalék kékszőlőmag-őrlemény keveréke) sokkal finomabb lesz. Tudom, hogy nehéz megállni, de ha nem akarjuk, hogy szétessen, mindenképpen hagyjuk kihűlni.

 Hozzávalók

(kb. 30 db):

  • 100 g darált törökmogyoróGlutén- és tejmentes duplacsokis keksz
  • 150 mandulaliszt
  • 30 g gyümölcsliszt
  • 20 g lenmagliszt
  • 200 g vaj vagy ghí
  • 1 tojás
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 100 g étcsoki (minimum 60%-os)
  • 40 g kakaó
  • 30 g kókuszvirágcukor
  • 1 BIO narancs héja
  • csipetnyi só

Az elkészítésről a Naturorganic blogon olvashatsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top