Életmód

Divatkiegészítő lett a hizlaló ételekből

Vannak, akik ezt nem nézik tétlenül.

Thin-shaming, azaz a vékonyak megszégyenítése – ez az Instagramon indult új mozgalom azokat a vékony celeb és civil csajokat veszi célba, akik olyan fotókat töltenek fel magukról, melyeken nagy adag hizlaló ételeket fogyasztanak.

You Did Not Eat That, vagyis Nem is etted meg címmel áprilisban indított valaki egy Instagram-oldalt, melyre kimondottan ezeket a fotókat gyűjti. Az oldalnak mostanra már több mint százezer követője van.

 

Az oldal gazdája úgy nyilatkozott: elege lett abból, hogy ezek a nők mintegy divatkiegészítőként használják az ételeket, a testalkatuk alapján ugyanis nem túl hihető, hogy tényleg ilyesmiket ennének. Annyira felhúzta magát a jelenségen, hogy úgy érezte, fel kell hívnia rá a figyelmet. És íme, megtette.

A hatalmas adag kajákkal fényképezkedő vékony nők nem feltétlenül, vagy nem csak provokálni akarnak a képekkel, hanem elképzelhető az is, hogy a liarexia nevű evészavarban szenvednek. Ennek a lényege az, hogy a külvilág felé azt mutatják, rendesen, sőt néha kifejezetten sokat esznek, máskor viszont kompenzálásképpen éheztetik magukat. A liarexia elnevezés az angol liar (azaz hazudós) és az anorexia szavak összeolvasztásából származik.

Titeket is idegesítenek a hizlaló ételekkel pózoló, modellalkatú csajok, vagy teljesen hidegen hagynak?

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top