Életmód

Már a 9 évesek is le akarnak barnulni

Az anyák és a celebek a példaképek.

Egy Angliában készült kutatásban 9-16 év közötti gyerekeket kérdeztek a napozási szokásaikról. Kiderült, hogy már a 9 évesek jó része is le akar barnulni, ennek érdekében pedig mindent meg is tesz, amivel árthat magának, így például mellőzi a fényvédők használatát, és a déli napon sütteti magát. Egyharmadukat elsősorban az motiválja, hogy az olyan napbarnított hírességekre hasonlítsanak, mint például Kim Kardashian, Katie Price vagy Cheryl Cole.

A megkérdezettek fele hazudta mér azt a szüleinek, hogy bekente magát fényvédővel, holott valójában ezt nem tette meg. Nem csoda, hogy a kutatás szerint a gyerekek nyaranta legalább egy alkalommal leégnek, 33 százalékuk annyira, hogy le is hámlik a bőre.

Persze van is kitől “tanulniuk”, ugyanis a válaszadók negyede nyilatkozott úgy, hogy az édesanyja is mindenáron le akar barnulni, 28 százalékuk pedig úgy gondolja, hogy az anyukája nem használ fényvédőt.

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top