Életmód

Paradicsommal a pattanások ellen

Pattanások, és nyomaik... Ha már sok-sok mindent próbáltál, akkor se add fel, mert lehet, hogy a legegyszerűbb megoldás lesz a leghatékonyabb!

Dédanyáink még használták gyógyító és szépészeti célokra is a paradicsomot. Gyulladáscsökkentő, bőrtápláló és pórusösszehúzó hatását is ismerték.  A vitamintartalma azonban annyit csökkent az évtizedek során, a kiszipolyozott termőföldek és a folyamatos vegyszerhasználat miatt, hogy az otthoni paradicsomos praktikák már nem igazán működtek. Felváltották őket a kozmetikai ipar vegyszeres csodái, óriási hasznot húzva az olyan “vulkánpofik”-ból, akik próbáltak javítani a rendkívül kellemetlen helyzetükön.

Mára már szerencsére van lehetőségünk valóban csúcsminőségű bio alapanyagokból készült vegyszermentes kozmetikumokat választani, amikkel igazi luxusápolást nyújthatunk bőrünknek, felvéve a harcot a civilázió ártalmaival. Azonban – nincs mit szépíteni ezen – ezek a termékek drágák. Nagyon drágák. Az alapanyagok és az előállítás nem összehasonlítható a vegyszeres készítményekével.

Paradicsommal a pattanások ellen

Ha nem engedheted meg magadnak, akkor csináld magad a kozmetikumaidat! Spórolhatsz, gyárthatsz kicsi mennyiségeket; nem kell kidobnod fél liter krémet, ha mégsem az igazi.

Manapság már könnyen találsz igazán jó minőségű, hazai bioparadicsomot piacokon, de önmagad is megtermesztheted akár még az erkélyeden is, így biztos lehetsz benne, hogy a minőség a te elvárásaidnak megfelelő.

Mit és hogyan készíthetsz a paradicsomból, hogy bevesd a pattanások elleni harcban? Tudd meg a Zöldéletmód blogról!

Paradicsommal a pattanások ellen

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top