Életmód

Mennyei gyros – házilag

Gazdagon fűszerezett hús, a friss zöldségek rendkívülien finomak, együtt ez az összhatás mindenkit meghódított szerte a világon, és akár otthon is elkészíthetjük.

Tényleg szinte bárhol megtalálható, igaz más a néven, a törököknél kebab, a mexikóiaknál taco, a Közel-Keleten pedig shwarma. Ezek az elnevezések nagyjából ugyanazt az ételt jelenítik meg, persze a fűszerezés és a tálalás kultúránként eltérő.

Nemcsak finom, de egészséges is. A gyros azon kívül, hogy rendkívül finom étel, az egészségünkre is jó hatással van, ugyanis a húsra és friss zöldségekre mindenkinek szüksége van. Mivel a hús nem zsíros, az étel nem terheli meg a szervezetünket. Ha egy könnyű ételre vágyunk, ami még egészséges, a gyros tökéletes választás. A köretként alkalmazott zöldségek rengeteg vitamint tartalmaznak, amik segítenek abban, hogy szervezetünk a lehető legjobb formáját hozza, immunrendszerünk tökéletesen működjön, ezáltal egészségesek is maradjunk.

Gyros - Finom és egészséges

A gyros azok számára is tökéletes választás, akik fogyókúráznak, mert laktató étel és kevés a kalóriatartalma. A legtöbb kalória a pitában, illetve a hozzá fogyasztott sült burgonyában van, viszont most én elkészítettem az egészséges saját fejlesztésű pitát, így ezt is nyugodtan lehet fogyasztani. Ha sült krumplira vágyunk, akkor mindenképpen kókuszzsírban süssük ki, és ne előre vásárolt szeletelt zacskós burgonyát vásároljunk, hanem saját magunk készítsük el krumpliból. Igenis nem nagy gond krumplit hámozni és vékony szalma, vagy vastagabb szeletekre vágni. Így nem kell lelkiismeret-furdalást éreznünk, hiszen nem szegjük meg a diétánkat. A diéta nem kell, hogy azt jelentse, nem ehetünk finom ételeket, a gyros tökéletes példa arra, hogy fogyókúra közben is ehetünk rendkívül finom és laktató, különböző ízhatással készült ételeket. 

Arról nem is beszélve, hogy mindösszesen a pácolással együtt, egy óra alatt egy finom és varázslatos ebédet, vagy akár vacsorát varázsolhatunk a családunk számára. A receptet a Klarissza falatozója blogon találod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top