Életmód

Ezért hordanak színes tapaszokat a testükön a sportolók

Amikor először találkoztam vele, bevallom, ugyanolyan szkeptikus voltam, mint bárki más, aki mostanában megkérdezi, mire jó egyáltalán? Aztán rákényszerültem, hogy kipróbáljam. Ez a kinesio szalag!

Kinesiology szalag főbb alkalmazási területei: izomhúzódás, húzódás, izomzúzódás, részleges szalagsérülés, bevérzések, ill. ízületi folyadékgyülemek oldása, fokozott izomtónus, ill. izomgörcs enyhítése, fájdalomcsillapítás, ízületi gyulladás, rándulás, íngyulladás, nyirokkeringés stimulálása, mozgásszervi rehabilitáció, egyéb mozgásszervi panasz esetén, de alkalmazható menstruációs panaszok enyhítésére is…

Én és a kinesio tape

Jött egy nagyon buta mozdulat, és meghúztam a hajlítómat nyár elején. Pákozdi Dóri manuálterapeuta felragasztotta a színes csíkomat, és tudtam vele edzeni, gyorsan futni, hamar javult a helyzet, és 3 hét múlva tünetmentes lett a lábam, komolyabb beavatkozások nélkül. Azt szeretném kiemelni, hogy a tape-használat kiegészítő eszköz, ne várjunk tőle csodát. Ugyanúgy heti 1-2 manuálterápia, masszázsok, tense-kezelések is hozzájárultak a javuláshoz.

Így használd a kinesio szalagot!

Majd jött egy még butább és szerencsétlenebb helyzet. Futás közben elestem. Ami kis balesetnek tűnt, az sajnos majdnem drámába torkollott. A térdem bevizesedett, sok helyen kezdett el fájni hirtelen. Valószínű, hogy ez az esés nem volt kicsi és több kár történt belül, mint amire számítottam. Ekkor feladtam ellenállásomat, és elkezdtük rendszeresebben használni a kineziót. Meglepődtem magam is, milyen jól működik. A térdem vizesedését sikerült  kiküszöbölni.

Tudj meg még többet Papp Krisztina Futó gondolatok blogján!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top