Életmód

Éremözön a vébén kajak-kenusainktól

Tíz éremmel, köztük három arannyal gazdagodtak sportolóink.

A magyar versenyzők egy-egy arany- és ezüst-, valamint három bronzérmet gyűjtöttek a moszkvai kajak-kenu világbajnokság szombat délelőtti döntőiben.

Az első helyet – címét megvédve – a Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kárász Anna, Vad Ninetta összetételű kajak négyes szerezte 500 méteren, míg a szintén kajakos Csipes Tamara második lett 1000 méteren. Délután Vajda Attila ezüstérmet szerzett a kenu egyesek 5000 méteres versenyében, Csay Renáta pedig bronzérmes lett K-1 5000 méteren.

Kozák Danuta, Kárász Anna, Vad Ninetta, Szabó Gabriella (b-j) a dobogón - Fotó:
Kozák Danuta, Kárász Anna, Vad Ninetta, Szabó Gabriella (b–j) a dobogón – fotó: Kovács Tamás / MTI

A kenus Vajda Attila ugyancsak címvédőként – egy kizárás után – harmadikként zárt egy kilométeren, ezen a távon ugyancsak a dobogó harmadik fokára állhatott fel a Medveczky Erika, Sarudi Alíz kajakos duó, valamint a Kiss Tamás, Vass András, Varga Dávid és Sarudi Pál alkotta kenu négyes. A vasárnapot is szépen nyitottuk: aranyérmet nyert 500 méteren a Lakatos Zsanett, Takács Kincső kenupárosunk,szintén aranyat hozott el a kajakos Kozák Danuta 500 méteren valamint második lett a kajakos Dombvári Bence, szintén 500 méteren.

Kiss Tamás, Sarudi Pál, Varga Dávid, Vass András (b-j) a bronzéremmel - Fotó: Kovács Tamás / MTI

Kiss Tamás, Sarudi Pál, Varga Dávid, Vass András (b–j) a bronzéremmel – fotó: Kovács Tamás / MTI

Gratulálunk a szép eredményekhez!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top