Életmód

Banánfagyi kesudióval és sárgabarackkal

Nyers jégkrémeket vagy fagylaltokat készíthetünk friss gyümölcsből, gyümölcsléből, fagyasztott gyümölcsből vagy magvakból, diófélékből vagy azokból készített tejszínből. Most a nyers banánfagyi receptje következik kesudióval és sárgabarackkal.

Hozzávalók:

  • 4-6 darab kis banán (darabokra vágva, lefagyasztva)
  • fél csésze kesudió
  • fél teáskanál vanília
  • 3 evőkanál kis darabokra vágott aszalt sárgabarack

Elkészítés:

1. A banánt felkarikázom vastagabb karikákra és egy tálba rakosgatom, majd a fagyasztóba kb. 3 órára, míg megkeményednek a banándarabkák.

2. A fagyasztott banándarabokat, a kesudiót, a vaníliát a turmixgépbe teszem (erre a késes robotgép a legmegfelelőbb) és az egészet néhány percig turmixolom, egészen finom, krémes, fagylalt állagúra. Keverés után a kapott fagylaltkrémet egy tálba öntöm, és belekeverem az apró darabokra vágott barackot. Azonnal kanalazható, finom édességet kapok, én azonban visszateszem a fagyasztóba még hűteni kicsit.

Hogy honnan szerezte bloggerünk ezt és sok más remek receptet? Tudd meg a Wannabe Chef blogról!

Nyers banánfagyi kesudióval és sárgabarackkal

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top