Életmód

Tej-, tojás-, diómentes fagyi – lehetséges?

Tej-tojás- diófélementes fagyi – lehetetlen ilyet találni? A város összes ismert, nagyobb fagyizóját bejártuk, feltéve a kérdést, árulnak-e ilyen fagyit. Mindenhol sajnálkozva néztek...

Mondták, hogy árulnak tejmenteset, amiben van tojás. Vagy tojásmenteset, de az tejes vagy pisztáciás. Vagy cukor- és gluténmenteset. De ilyen speciálisat, ahol ennyi feltételnek teljesülnie kell egyszerre, nem. Bár az egyik cukrászdában az egyik kiszolgáló hölgy meg mert esküdni rá, hogy az ő fagyijuk tej- és tojásmentes. A másik felszolgáló hölgy ugyanakkor mondta, hogy úgy tudja, tojás azért van benne… Bizonytalanra nem adunk, így a babakor végén nem mentünk el fagyizni, mint minden “rendes” család.

De egyszer csak megtört a jég. Egy ismerősünk szólt, hogy egy kis helyi cukrászdában látott az egyik fagyi előtt feliratot, hogy tej- és tojásmentes… Olvass tovább az Allergia blogon!

Tej-, tojás-, diómentes fagyi, lehetséges?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top