Mindenmentes svéd húsgolyók

cafeblog/chezsandra | 2014. Október 08.
Nagyon szeretjük a svéd bútoráruházban is kapható húsgolyókat. Amíg közelebb laktunk hozzá, sűrűbben vettünk, mostanában azonban többször készítem itthon. Nagyon egyszerű, mára már sikerült kialakítani magunknak a tökéletes, mindenmentes (glutén-, tej-, tojás-, liszt-, cukormentes) változatot is!

Hozzávalók:

100 gramm darált marhahús
150 gramm darált borjúhús
1 tk. útifűmaghéj
kb. 75-80 ml víz
1 kisebb fej vöröshagyma
50 ml darált kölespehely
1 hideg főtt burgonya
1/2 tk. só,
frissen őrölt fekete bors
1/2 kk. őrölt szerecsendió
1/2 kk. őrölt szegfűbors

Az elkészítésről Chez Sandra blogján olvashatsz!

Exit mobile version